Чудо-маска з житнього хліба для божевільного об’єму волосся

Поговоримо сьогодні про секрети густоти та об’єму волосся? Щоб шевелюра була здоровою і красивою, не обов’язково вдаватися до послуг салонів краси або купувати різноманітну косметику. Все, що потрібно для нашого волосся, знаходиться у нас під рукою. Це натуральні продукти, які можна знайти на кухні кожної господині. На сьогоднішній день домашні маски на їх основі не втратили своєї популярності і успішно застосовуються для оздоровлення локонів. Наприклад, рецепти від журналу shashlichok.org.ua на основі житнього хліба творять чудеса з волоссям, роблячи його шовковистим, міцнішим і здоровішим.

Чудо-маска з житнього хліба для божевільного об'єму волосся

Щоб приготувати таку маску, залийте кілька скибочок хліба окропом так, щоб вода закрила їх повністю і залиште наполягати на ніч. Вранці відіжміть масу і щедро утріть її в коріння сухого волосся. Через 30-40 хвилин промийте волосся і промийте волосся своїм звичайним шампунем. Також чорний хліб відмінно прибирає надлишки шкірного жиру та очищує волосся.

Головними перевагами рецептів на основі житнього хліба є простота і доступність, тому кожна модниця, яка дбає про свою шевелюру, може насолодитися результатами масок у себе вдома.

Чудо-маска з житнього хліба для божевільного об'єму волосся

Ще трохи про вітамін В

Нестача вітамінів групи В призводить до уповільнення темпу росту волосся та його випадання. А саме цим вітаміном та багатьма мікроелементами багатий житній хліб. Маски з нього зміцнюють структуру волосся і навіть прискорюють його зростання. Нестача клітковини і, як наслідок, порушення перистальтики кишечника, не дає засвоюватися вітаміну В. Через це будь-який збій у роботі шлунково-кишкового тракту викликає дефіцит цього вітаміну в організмі. Крім того, вітаміни групи В відповідають за стан волосся та нігтів. Для заповнення вітаміну слід включити до раціону більше злаків, хліба з борошна грубого помелу, овочів та горіхів. Вітамін В12 міститься у молоці, яловичині. Вітаміну В3 багато в курці, бобових, морській рибі. Чемпіони з вмісту вітамінів групи В: пивні дріжджі, висівки, печінка.