Поради дієтолога: що з’їсти на ніч, щоб схуднути?

Часто так буває, що затишним вечором, сидячи перед телевізором або за комп’ютером, хочеться перекусити чимось смачненьким? Але чи можна поєднувати нічні перекушування зі схудненням? Виявляється, можна на думку порталу https://goncharyk.com.ua. Нічні набіги на холодильник можуть не пошкодити вашій фігурі. Дієтолог Пеггі Короді рекомендує для здорових нічних перекусів вибирати їжу із вмістом білків та вуглеводів. При цьому треба постаратися вкластися у 100-200 калорій. У випадку, якщо ви дуже голодні (навіть після легкої вечері) і відхід до сну у вас не раніше 22:00-23:00, за дві години до сну можна їсти:

Крекери

Крекер – чудова альтернатива сухарикам. Вони мають бути з борошна грубого помелу – такі не шкідливі для фігури.

Запечене яблуко

Візьміть велике яблуко, посипте зверху корицею, полийте медом і помістіть на 3 хвилини в мікрохвильову піч. Смачний і низькокалорійний десерт готовий до того ж у такому вигляді яблуко містить ще більше клітковини, необхідної для нормального функціонування шлунково-кишкового тракту.

Поради дієтолога: що з'їсти на ніч, щоб схуднути?

Мигдаль

Мигдаль є низькокалорійним, ніж всі інші горіхи. А антиоксиданти у ньому – чудова профілактика раку.

Кефір

Кефір середньої жирності допомагає травленню, будучи джерелом білка та кальцію.

М’ясо індички

Бутерброд із зернових крекерів з індичкою сприятливо позначиться на роботі шлунка і вгамує голод, не шкодячи фігурі.

Кокосове молоко з полуницею

Кокосове молоко – відмінне джерело кальцію, білка, заліза, вітамінів С та Е, а також нікотинової кислоти, що нормалізує всі обмінні процеси.

Поради дієтолога: що з'їсти на ніч, щоб схуднути?

Соєві чіпси

Саме соєві чіпси є чудовою альтернативою більш калорійним картопляним чіпсам. У них менше жиру та солі, а вміст білка – набагато більше.

Заморожені фрукти

Будь-які заморожені фрукти відмінно підходять для легкого перекушування, адже в них зберігається багато корисних вітамінів. А, наприклад, заморожені банани з йогуртом містять калій і допоможуть швидко та міцно заснути.

Вівсяна каша

Пластівці обов’язково повинні бути із цільного зерна, а молоко – не жирним. Така кашка відмінно вгамує голод, прискорить обмін речовин і допоможе легко заснути.

І пам’ятайте, що правильна, збалансована вечеря забезпечить вам міцний сон, відмінне здоров’я та чудове самопочуття. Має значення як склад їжі, а й те, з яким настроєм ви цю їжу вживаєте. Навіть найздоровіша їжа не принесе користі, якщо ви будете їсти її в засмучених почуттях, постійно докоряючи себе за зайві 50 калорій у тарілці.

Перекушувати потрібно смачно, корисно та із задоволенням. Тільки в цьому випадку мрія про ідеальну фігуру стане реальністю!