Розкішний гігант з приголомшливими квітами. Зимостійкий і невибагливий – дзвіночок широколистий

В продовження теми про витривалих і невибагливих рослинах хочеться згадати про такому прекрасному квітці, як дзвіночок широколистий. Рослина досягає висоти 0,7-1,3 м, чудово зимує без укриття в Середній смузі (у північних регіонах потрібно укриття). Самосеется рясно – залишений без уваги, може досить швидко відвоювати собі територію в інших рослин. Потужний глибокий корінь дзвоника без праці видобуває вологу з глибоких шарів ґрунту, завдяки чому рослина спокійно переносить відсутність опадів.

Цвітіння настає в липні і триває до середини серпня. Окремі сорти можуть цвісти у червні і цвісти все літо, про ці сорти читайте на https://akiba.com.ua.

Розкішний гігант з приголомшливими квітами. Зимостійкий і невибагливий – дзвіночок широколистий

Виростити дзвіночок з насіння гранично просто: його можна сіяти відразу в грунт під зиму або ранньою весною. Щоб прискорити цвітіння, краще сіяти навесні під укриття, починаючи з середини березня. Багато квітникарі не лінуються виростити розсаду на підвіконні. Все як завжди: сіємо в березні, забезпечуємо багато світла і помірний полив. Бажано при цьому прохолодне зміст, не вище +17°С.

Відведіть рослині сонячний ділянку. Допускається лише легка півтінь. До грунтів не вимогливий, важливо тільки, щоб було гарне дренування і не застоювалася волога. Враховуючи високий зріст розкішного красеня, залишайте відстань між кущами 40-60 див.

Не дивлячись на витривалість рослини, бажано все-таки забезпечити йому оптимальний догляд, щоб насолодитися всім його пишністю. Поливайте регулярно, але помірно. Причому поливи необхідні не тільки в період цвітіння, але до і після – теж. Добре позначаються підгодівлі комплексними добривами. До цвітіння – з переважанням азотної складової. Під час цвітіння – калійно-фосфорні.

Розкішний гігант з приголомшливими квітами. Зимостійкий і невибагливий – дзвіночок широколистий

Восени кущ обрізають коротко, додаткових заходів не потрібно. У північних регіонах замульчуйте грунт шаром листя і накрийте прикореневу зону лапником, стежте, щоб поверх був хороший шар снігу. Навесні звільніть кущ якомога раніше.

Дзвоник широколистий утворює багато насіння і рясно самосеется. Розмножити його можна діленням кореневища (але поділ переносить погано) і живцями – вже якщо дуже кортить.

З хвороб може турбувати борошниста роса, обробіть в цьому випадку фунгіцидом (Фундазол, Мідний купорос тощо)